איפה כדאי להשקיע בזמן שיש אינפלציה במשק?
במצב אינפלציה כאשר אנחנו נמצאים בסחף אינפלציוני, ריבית מטפסת והמלחמה לאחרונה ברוסיה הצליחה לשנות את הסדר העולמי – הם כמה מהאתגרים הניצבים כעת בפני הכלכלה הגלובלית.
ברקע ההתפתחויות, השווקים מתנדנדים ומעמידים את תיק ההשקעות במבחן המציאות – ויש כמה התאמות שחשוב לעשות. איך לפזר סיכונים בצורה חכמה ומה נדרש כדי למזער חשיפה לתנודתיות השווקים? התשובות לפניכם
התנועות החדות בשווקים משקפות היטב את תגובת המשקיעים לרצף ההתפתחויות הכלכליות והגיאופוליטיות. בחזית אחת, האינפלציה ממשיכה לשטוף את מרבית מכלכלות העולם ובארה”ב כבר חצתה שיא של למעלה מארבעה עשורים, נתון שאילץ את הפד’ להניף את גרזן הריבית בחודשים האחרונים – לראשונה מאז 2018 – ולאותת לשוק כי בהמשך השנה צפויות העלאות ריבית נוספות.
אלא שאירוע רודף אירוע ולעיתים מכיוון לא צפוי. הזירה הגיאופוליטית התלקחה והוסיפה ממד אחר של אי-ודאות. פלישת הכוחות הרוסים לאוקראינה הטילה פצצה נוספת וכבדת משקל, על היציבות הגלובלית וסיפקה את האות לתגובה כלכלית מתואמת מצד המערב וארה”ב כנגד פוטין. שורת סנקציות, בראשן אמברגו על ייבוא גז ונפט מרוסיה, בצד אפקט עליית מחירי הסחורות בעקבות הלחימה, “תרמו” את חלקם לתדלוק האינפלציה הנוסקת ממילא.
השילוב המדאיג בין האצת קצב עליית המחירים בעולם(אינפלציה ), ריבית מטפסת ומלחמה מתגלגלת, שטרם ניתן להעריך את השלכותיה ארוכות הטווח, מזניקים את חששות המשקיעים מהתדרדרות לסטגפלציה – האטה בצמיחה הכלכלית המשולבת עם המשך לחצי אינפלציה. זו עלולה להוביל לקצב אגרסיבי של עליית ריבית, כאיום העיקרי על יציבות השווקים.
ראוי לציין כי בשנים האחרונות רמת השפל בסביבת הריבית תפקדה כפקטור מרכזי בראלי שרשמו המניות. כעת, התנעה של מחזור העלאות ריבית בכלכלות העולם, כאמצעי לדיכוי האינפלציה, עשויה לבלום את המומנטום בשוק, להכביד על החברות להציג רווחיות דומה לזו שהורגלו אליה בשנים האחרונות ולהביא לתמחור מחדש של נכסים כלכליים – שיעמיקו את התנודתיות בשווקים.
בייחוד בנקודת הזמן הנוכחית – השקעות אלטרנטיביות עשויות לשמש כקלף מנצח
תיקי השקעות סטנדרטיים נוטים לסבול בתקופות של טלטלות בשווקים ובהתאם רבים מהמשקיעים מחפשים אחר אפיקי “מקלט”, כלומר השקעות שלא נשחקות תחת האינפלציה הגואה ורגישים פחות למתרחש בשוק הסחיר. הפתרון נעוץ בשילוב נכסי השקעה אלטרנטיביים, המתנהגים במנותק מהבורסות, מייצרים פיזור סיכונים אפקטיבי ומסוגלים להניב תשואה גם מול אתגרי התקופה.
עולם ההשקעות האלטרנטיביות
מציע מנעד רחב של אפשרויות, כאשר אחת מהאופציות הפופולריות היא השקעה בקרנות P2P, המעניקות הלוואות במודל “עמית לעמית” בשוק האשראי הצרכני בארה”ב, תוך מיקוד בלווים איכותיים בעלי דירוג אשראי גבוה (Credit Score). למעשה, אותן קרנות P2P יכולות “לנצל” את עליית הריבית במשק לטובת גביית ריבית גבוהה יותר מהלווים, המתגלגלת לתשואה שיפגשו משקיעי הקרן.
גם קרנות נדל”ן הפועלות בשווקים דומיננטיים מעבר לים מסוגלות לתפקד ככלי גידור קלאסי מול לחצי אינפלציה. אלה מחזיקות בפורטפוליו רחב של נכסי נדל”ן ריאליים, המאופיינים בתכונות הגנתיות מולעלייית האינפלציה , שכן רוב חוזי השכירות צמודי מדד ומספקים רשת ביטחון למשקיעים. פרוייקטים ציבורים, בתי חולים סיעודיים, סקטור הרפואה והאנרגיה המתפתחת. לצידן של הקרנות, גם הקצאה מידתית בתמהיל ההשקעות לסחורות ומטבעות קריפטו עשויה לסייע ביצירת פיזור רחב, אם כי פוזיציות אלה מאופיינות בתנודתיות גבוהה יחסית ולא מתאימות לכל פרופיל השקעה.
בשורה התחתונה, התזזיתיות בשווקים הפיננסיים מאז תחילת השנה סיפקה תזכורת שהבורסות נתונות גם לתקופות מאתגרות וסוערות. זו מחייבת לנקוט בצעדים טקטיים לאיזון תיק ההשקעות, בראשם שילוב רכיבים אלטרנטיביים, המספקים רשת הגנה מול סביבה איפלציה גואה לצד פוטנציאל להשאת תשואה גם מול אתגרי התקופה.


ממליצים עלינו:


יצירת קשר
-
בונה אליעזר 5 , חיפה
-
מנחם בגין 150, תל אביב
-
052-688-5804
-
מלאו את הפרטים שלכם ונחזור אליכם בהקדם
השירות ללא עלות וללא התחייבות!
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ במוצר פנסיוני. הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.